2024.06.17.
Online nyelvtanulás

Online nyelvtanulás

Nem sok olyan emberről tudok, aki szerint az online nyelvtanulás hasznos tevékenység lenne. Nyelvtanárként a nyelvtanulókat két fő csoportra osztanám. Az igyekvőkre és a beletörődőkre. Az egyik csoportra általában úgy szokás utalni, mint azokra, akiknek van nyelvérzéke, a másik csoportra pedig úgy, mint azokra, akiknek nincs.

Mi is azonban a nyelvérzék?

A nyelvérzék egy hallás központú kognitív készség, mely a különböző hangminták jelentését és ritmusát képes egymástól megkülönböztetni. A ritmus érzékhez hasonlatosan van akinek ez fejlettebb, van akinek kevésbé fejlett, ám minden tekintetben fontos rá odafigyelni.

Egy átlagos nyelvtanuló, átlagos nyelvérzékkel hamar elunja magát a monoton tanulásban, ezért van szüksége többféle impulzusra a tanulásban. Hiszen mintél több impulzus éri az érzékeket a tanulás alatt, a tanulás annál sikeresebb.

Online nyelvtanulás tanfolyamaink egy nagyon fontos alapelvet foglalnak magukba. Mi a nyelvoktato.hu szakemberei, ugyanis hiszünk abban, hogy egy adott nyelvet úgy lehet a legegyszerűbben megtanulni, ha az adott nyelv kognitívan (tudatosan) kerül megértésre és használatra, nem csupán egy memória játék, melyet ideig óráig képesek vagyunk megjegyezni.

A kognitív funkcióink között ugyanis a beszéd és a kommunikáció egy kiemelkedően fontos szerepet tölt be. Minden nyelv rendelkezik a saját értékkészletével, a saját szabályrendszerével és a saját logikájával, melyet meg kell tanulni. Sokan pontosan ezért tartanak az online kurzusoktól. Azt mondják, hogy a tanár mindig tud válaszolni a kérdésekre és interaktív segítséget tud nyújtani.

A nyelvoktato.hu bár interaktív segítséget nem tud adni, ettől függetlenül egy olyan tananyagstruktúrát épített fel, mely az adott nyelv logikai és nem kimondottan strukturális alapjait adja át. A nyelvtant és a szavakat ugyanis bármelyik nyelvkönyv meg tudja tanítani. A logikát azonban nem. A nyelvoktato.hu tehát mindig a legegyszerűbb és legcélirányosabb utat mutatja a tanulásban.

Ha felkeltettük érdeklődését, kattintson ide, és válogasson nyelvtanfolyamaink között bátran!