2023.12.04.
Inverteres klíma fűtés

Inverteres klíma fűtés

Egy új ingatlan építésénél vagy felújításánál az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen ódon biztosítsuk új otthonunk melegét. A megszokott megoldások mellett egyre népszerűbb a klímával való fűtés, ebben a bejegyzésünkben azt járjuk körbe, miért éri meg az inverteres klíma fűtésre való alkalmazása.

A régi klímák köztudottan rengeteg energiát fogyasztottak, a mai napig tartja magát a tévhit, hogy a klíma használat jelentősen növeli a villanyszámlát. Ez azonban csak a régi készülékek esetébe igaz. Az új modern, inverteres klímák rengeteget spórolhatnak Nekünk.

A megtakarítás jelentős részét pont az inverter miatt tehetjük zsebre. Az inverter a klíma kompresszor fordulatszámát a hűtési igényhez igazítja, így a felhasznált energia az igényekhez igazodik. A klíma érzékelői figyelik a külső hőmérsékletet és a beállított hőfokot, és ha nincs egyezés, ennek megfelelően működik a hűtés. Az inverteres klíma sosem kapcsol be igazán és sosem kapcsol ki a manuális kikapcsolásig. Energiatakarékosan tartja a megfelelő hőmérsékletet.

Az inverteres klíma fűtés esetében is rengeteget tud spórolni nekünk. Sokak fejében az inverteres klíma egyenlő a hűtő fűtő klímával, pedig ez így nem igaz. A hűtő fűtő klíma esetében a hőszivattyú az, amely hideg időben a külső környezetet fűti és az ott keletkezett hőmérséklet többletet vezeti a helységekbe. Az inverter ebben az esetben is az energia és költséghatékonyságot hivatott elősegíteni.

A klímával való fűtés egyre népszerűbb. Alkalmazhatjuk az egész ingatlan felfűtésére, ebben az esetben több beltéri egység felszerelésére lehet szükség. Ez először nagyobb befektetést igényel, később azonban jelentősen megtérül. Kisebb lakások esetében akár az egész ingatlan felfűtésére is elég lehet egy megfelelő teljesítményű típus. Amennyiben már kiépített fűtési rendszerrel rendelkezik, akkor is érdemes inverteres hűtő-fűtő klímát választani, mivel így nemcsak a nyári hőség ellen tehetünk. Így arra az esetre is van fűtési megoldásunk, ha a központi fűtést még nem kapcsolták be vagy szeretnénk megtakarítani a gázszámlán.

Olvassa el a fűtő klímákról szóló egyéb bejegyzéseinket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.