2024.07.18.
Tipikus „szőke” kérdés a: milyen olaj kell az autómba?

Tipikus „szőke” kérdés a: milyen olaj kell az autómba?

Érdekes, hogy a szőke nős viccek nem terjednek ki arra a kérdés körre, hogy: milyen olaj kell az autómba?

Mert olyat már hallottam, hogy férfiakkal is előfordult, hogy rossz benzint tankoltak, ami miatt le kellett szívni és tisztítani a benzintankot, de valahogy az olajról senki sem beszél.

 

Pedig az olajcsere és a motorolaj kiválasztása létfontosságú, ugyanis egy rossz minőségű, nem a gépjárművünkhöz, motorunkhoz illő olaj esetén eltömődhet a részecskeszűrő vagy sérülhet a turbina, és ennek bizony komoly következményei vannak.

Például nagy mennyiségű korom formájában a motor élettartamát lényegesen leszűkülhet. Ezért is lenne célszerű az autók gépkönyvében foglalt utasításoknak megfelelő olajat használnunk, valamint betartani a motorolajokkal kapcsolatos szabványokat.

 

Azzal talán tisztában van mindenki, hogyha egyáltalán nem használnánk motorolajokat, akkor a motorok csupán pár percig működnének. Ez azért van így, mert az autóinkban a motor munkájának hatására extrém magas hőmérséklet uralkodik. A motor indításakor keletkező nyomás, valamint a fémnek a fémen történő súrlódása azonnal tönkre tenné az alkatrészeket.

 

A motorolaj használatának ténye, plusz még annak a minősége tehát mindenképpen meghatározó.

Éppen ezen okokból az olajwebshop.hu az autósoknak nagy segítséget jelentő motorolaj keresőkkel és olajválasztókkal kedvez, melyek a honlapján találhatók. Ezeknek a motorolaj keresőknek nagyon egyszerű a használatuk. Elég, ha a motorolaj gyártójának piktogramjára kattintunk, és az erre megjelenő adatlapon beírjuk a gépjárművünk adatait.

Csupán ennyit kell tennünk, és a rendszer máris javaslatot tesz a gépjárműnek legoptimálisabb, legmegfelelőbb motorolaj típusára.

 

Ha pedig a motorolaj típusa meghatározásra került, akkor már nincs is más dolgunk, mint az olajwebshop.hu kínálatából kikeresni az járművünkhöz megállapított olajat.

 

Az olajwebshop.hu-tól nemcsak rendelni lehet, ugyanis rendelkeznek Kelenföldön, Óbudán és Kőbányán is mintaboltokkal.

Ezeknek a mintaboltoknak a címei és elérhetőségei, valamint nyitvatartási rendjük mind megtalálhatók az olajwebshop.hu oldalán – így már én is tudom, milyen olaj kell az autómba.