2022.11.28.
Kender olaj bőrbetegségre

Kender olaj bőrbetegségre

A kender olaj, ahogy neve is mutatja kenderből készül, de ne ijedjünk meg és ne asszociáljunk a bódítóhatás keltő szerre, hisz ez az olaj semmilyen bódításért felelős vegyületet nem tartalmaz. A pszichoaktív hatást a növényben fellelhető THC vegyület okozza 0,2 % felett, azonban a kender olajban ez az anyag nem fellelhető, hiszen a növény feldolgozása során, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy csak a szükséges zsírsavak, vitaminok, és egyéb jótékony hatással rendelkező anyagokat nyerjék ki.

A kender olajat kozmetikumi csodaszernek is tartják és különböző bőrbetegségekre is alkalmazható.  Ennek az olajnak a hatása igazán sokszínű, hiszen serkenti a szívműködést, nyugtató és gyulladáscsökkentő, erősíti az immunrendszert ápolja a bőrt stb. A kozmetikumokban leggyakrabban a bőr regenerálására használják és az apróbb sebek gyógyítására. Egy személyes történet szerint egy hölgynek a karján sajnos elég erős bőrszárazsága volt, ami sokszor be is sebesedett, orvosa különböző krémeket és gyógyszereket írt fel neki, melyek ugyan enyhítették a tüneteket, de sajnos nem oldották meg a problémát. Mivel az illető már nagyon el volt keresve így elkezdett kutakodni, és így rátalált a kender olajra, és elhatározta, hogy kipróbálja. Az olajnak köszönhetően bőre nagyon sokat javult, és a sok éves problémája megszűnni látszik. De az élő példákból is látszik, hogy valóban hatásos ez a készítmény, bár még több kutatás zajlik az olajok jótékony hajtásaival kapcsolatosan, de az élő példák cáfolhatatlanok.