2024.07.19.
A Tiffany&Co az eljegyzési gyűrűk királynője. Megmutatjuk, hogy miért! Indianapolis - Circa April 2018: Tiffany & Co. Retail Mall Location. Tiffany's is a Luxury Jewelry and Specialty Retailer, Headquartered in New York City V

A Tiffany&Co az eljegyzési gyűrűk királynője. Megmutatjuk, hogy miért!

Az elmúlt évtizedek alatt Marilyn Monroe és Audrey Hepburn, sőt még James Bond neve is összefonódott a luxus ékszerházzal, így nem csoda, hogy azóta is a legjobbak között tartják számon!

Ha egy cég már 1837 óta váltja valóra a menyasszonyok álmait, az azt jelenti, hogy mindent tudnak, amit az eljegyzési gyűrűkről csak tudni lehet. A Tiffany & Co. pedig épp ilyen vállalkozás.

Az ékszerház eredetileg a Tiffany, Young and Ellis névre hallgatott, de miután Charles Tiffany 1953-ban kivásárolta üzlettársait a cégből, ő találta ki a mostani nevét.

(Ami mondjuk, nem is baj, mert az eredetivel inkább tűnt komor ügyvédi irodának, mint a gyémánt eljegyzési gyűrűk fellegvárának – a szerk.)

A sztárvilág kedvence lett

Mivel a Tiffany&Co a legnagyobb luxusmárkák egyike, nem csoda, hogy Hollywood rajongani kezdett érte. A legnagyobb sztárok viselték a vörös szőnyegen és a legnagyobb sztárok vitték filmvászonra a ragyogó gyémántokkal díszített ékszereket.

Marilyn Monroe már 1948-ban megénekelte az ékszerházat az Every Baby Needs a Da-Da-Daddy című dalában, de igazán 1953-ban lett a márka „reklámarca”, hiszen a Szőkék előnyben című film betétdalának, a Diamonds Are A Girl’s Best Friend felvételén csak és kizárólag Tiffany&Co ékszereket viselt.

Audrey Hepburn is Tiffany lány lett, miután egyik leghíresebb filmje, az Álom luxuskivitelben fő jelenete az ékszerház egyik boltja előtt játszódik. (A film egyébként eredetileg a „Breakfast at Tiffany” címet kapta.)

Ahogy pedig a James Bond filmekben szokás, már 1956-ban is bőven volt termékelhelyezés, csak sokkal diszkrétebben, mint most. A Gyémántok az örökkévalóságnak című mozifilmben az egyik Bond-lány, Tiffany Case kapta nevét a márkáról.

Honnan tudhatod, hogy eredeti Tiffany&Co eljegyzési gyűrűvel leptek meg?

Nos, először is a dobozából, amiben megkapod majd. A Tiffany&Co ugyanis kizárólag a saját maga által levédetett színárnyalatú és az alapítás dátumával és a cég nevével feliratozott, logózott kékeszöld színű dobozokba csomagolja termékeit.

Ha ettől eltérő színű dobozkával találkozol, hiába a Tiffany&Co felirat, az bizony nem az! A másik biztos jel, hogy igazi Tiffany&Co menyasszony leszel az az, ha egy apró kis gravírozást találsz az eljegyzési gyűrűd belső felén a cég nevével és alapításának évével.

Ha nem akarod, nem muszáj

Persze, ha nem ragaszkodunk egy cégnévhez, vagy nem érint meg maga a Tiffany életérzés, rengeteg gyönyörű eljegyzési gyűrű kapható más ékszerházak kínálatában is, sőt, ha egyedi tervezésű jegygyűrűt csináltatunk, az igazán személyes lesz!