2024.05.29.
Minden nap valakinek a névnapja! Mai névnap

Minden nap valakinek a névnapja!

A lazításra, feltöltődésre, kikapcsolódásra mindig szánni kell valamennyi időt.

Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megtenni, ha megragadjuk a jelen pillanatát és nem a jövőbe tekintünk.

Rengetegen vannak úgy, hogy várnak egy bizonyos alkalmat, ünnepet miközben elhanyagolják a mai névnap örömét. Felesleges születésnapra, karácsonyra és szilveszterre várakozni, hiszen elég csak mentézni, hogy milyen névnap van ma és máris elővehetjük a pezsgőspoharat. Egy nagyobb baráti társaságban jó eséllyel nem telik el úgy több hét, hogy valakit ne lehessen valamilyen formában megköszönteni.

A mai névnap megismeréséhez sem kell minden dátumot észben tartani, hiszen elég csak néhány kattintás és máris megtudjuk a különböző naptárak szerint melyik az aktuális keresztnév, amit ünnepelni lehet.

A mai névnap hagyománya valamikor nagyon régre vezethető vissza, amikor még főként csak a szenteket ünnepelték.

Majd lassan egyre több plusz név került be az aktuális dátumok mellé és ez külön hagyománnyá vált.

A mai névnap csodája némelyik országban kiemelt szerepet kap, míg máshol teljesen a feledés homályába merült és kikopott a szokásból.

Bárhogyan is legyen, ha mi szeretnénk megtudni, hogy milyen névnap van ma, akkor látogassuk meg a kerdezdmeg.hu weboldalt. Kutassunk mindig kicsit utána a nevek etimológiájának, hiszen ahogy a mondás is tartja a név kötelez, de mindenkép jellemez. A mai névnap ismeretében, pedig már nem kell külön képeslapot küldenünk, mert elég pár kedves szó a közösségi oldalakon, vagy egy SMS és máris legalább pillanatnyi örömöt okoztunk valakinek.