2023.12.04.
Esküvő szervezése lépésről lépésre

Esküvő szervezése lépésről lépésre

Attól a perctől kezdve, hogy kimondjuk azt a bizonyos igent, elkezd motoszkálni a fejünkben az esküvő szervezés fogalma. Aki azt mondja, hogy őt ez nem hozza lázba, nos, az hazudik. Tudat alatt talán egész életünk során erre készültünk, így hát nézzük is meg a teendőket lépésről lépésre.

Ragadjunk meg egy füzetet és egy tollat, majd írjunk le mindent, ami eszünkbe jut a témával kapcsolatban. Ne finomkodjunk, tényleg mindent, hiszen később ebből születnek majd az egyedi és kiforrott ötletek. Ha ez megvan, emeljük ki a lényegesebb információkat, jelöljük be azokat a témákat, amik a legfontosabbak számunkra. A szervezést kezdjük, mondjuk a meghívottak listájával, válasszuk ki a tanút és a koszorúslányokat is. Ezután jöhet a helyszín kiválasztása, letisztult egyszerű, vagy túlzó, csicsás helyet is könnyen találhatunk. A meghívó megtervezésénél jelöljük ki a színt, a fazont, és ha van az esküvőnek témája igazítsuk hozzá. Ha nem sajnáljuk rá az időnket és energiánkat, akár elkészíthetjük mi magunk is, ezzel jó pár forintot spórolva és személyesebbé téve az egészet.  Ha a meghívót kipipáltuk, nézzük, mondjuk a dekorációt. Ez egy olyan rész, amit eredményesebb párunkkal megvitatni, hiszen a tökéletes esküvő alapja a kompromisszum és az egyetértés.  Nagyon fontos, hogy ne erőltessük egymásra akaratainkat, kezeljük higgadtan a véleményeltéréseket, hiszen ilyen később is elő fog fordulni.

Amire nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, azok a virágok, az ültető kártyák, illetve a székhuzatok. A színek harmonizáljanak szépen egymáshoz, mert csak így érhető el a kívánt összhatás.  Érdemes ezeket nagy odaadással tervezni, hiszen a díszlet minden vendég emlékezetében megmarad. És mi az, amit nem felejtenek még el? Hát az ételt. Változatos menüt válasszunk, de mégse szálljunk el mindenféle extrákkal. A magyar emberek mind szeretik a magyar konyhát, úgyhogy ez az, amivel nem lehet mellélőni. Vegyük figyelembe az adagokat is.  A szórakoztatás sem utolsó szempont, döntsük el, hogy Dj vagy esetleg zenekar szórakoztassa vendégeinket és persze minket.

Ha ezek megvannak, készítsünk egy úgynevezett esküvői forgatókönyvet. Vázoljuk a fel a sorrendet, hogy átlátható képet kapjunk mindenről. Itt áttekinthetővé válik mi is maradt még hátra a feladatok tömkelegéből.

Megjelenés. Ugye mindenki álmodozott már arról, hogy fog festeni a nagy napon? Ilyenkor mégis olyan nehéznek tűnik mindez. A lényeg, hogy nem szabad stresszezni. Úgyis minden tökéletes lesz. Legyünk nyitottak az új felé, és ha van időnk nézzük meg a legtöbb kínálatot, hiszen így tudjuk majd kiválasztani a nekünk megfelelőt. Az igazi ruha az lesz, ami megszólít. Ügyeljünk arra, hogy a vőlegény ruhája is stílusban megegyezzen vele. A sminkesnél érdemes végiglapozni az elkészített munkáit, hogy biztosak lehessünk benne, hogy tényleges a profizmusa. Ha megtaláltuk, kérjünk is egy időpontot a próbasminkre, nehogy a ceremónia napján érjen minket kellemetlen meglepetés. Nos, ugyanez a helyzet a fodrásszal is.  Inspirálódjunk a www.pinterest.com–ról, hogy legyen elképzelésünk, hogy inkább a kontyok irányába vagy a loknik felé hajazzon.  Ha a műkörmöst is szeretnénk meglátogatni, ezekre az alkalmakra érdemesebb nude árnyalatokat, francia manikűrt esetleg babyboomert választani.

A mi kinézetünk már tökéletes, gondoljunk a többiekre is. Válasszuk ki együtt a koszorúslány és örömanya ruhákat, hiszen ezek is fontos szerepet játszanak majd. Stílusba ne különbözzön, jobb a letisztultság, egyszerűség.

Profi kezéből szeretnénk a fotókat? Akkor ideje egyeztetni. Kérjünk minél több helyről árajánlatot illetve referencia munkát. Az igényes képeket igazán jó lesz elővenni öt vagy akár 45 év múlva is.

A végére értünk a feladatoknak, persze ezeket rengeteg dologgal kilehet még egészíteni, ez mindenkinek a szíve ügye.  A tervezgetés, szervezgetés nem egyszerű feladat, de az ember erre is örömmel tekint majd vissza, hiszen egy szuper élmény.  Ha az esküvő lezajlott, már csak a nászút célját kell kiválasztani, és vár ránk a pihenés.

 

One thought on “Esküvő szervezése lépésről lépésre

  1. It is said that every member who joins Assassination best male enhancement sold in stores Planet will be searched by incoming souls, as long as you have the slightest doubt cialis order online The development of an antagonist to RANKL opens interesting possibilities

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.