2024.05.29.
Esküvő szervezése lépésről lépésre

Esküvő szervezése lépésről lépésre

Attól a perctől kezdve, hogy kimondjuk azt a bizonyos igent, elkezd motoszkálni a fejünkben az esküvő szervezés fogalma. Aki azt mondja, hogy őt ez nem hozza lázba, nos, az hazudik. Tudat alatt talán egész életünk során erre készültünk, így hát nézzük is meg a teendőket lépésről lépésre.

Ragadjunk meg egy füzetet és egy tollat, majd írjunk le mindent, ami eszünkbe jut a témával kapcsolatban. Ne finomkodjunk, tényleg mindent, hiszen később ebből születnek majd az egyedi és kiforrott ötletek. Ha ez megvan, emeljük ki a lényegesebb információkat, jelöljük be azokat a témákat, amik a legfontosabbak számunkra. A szervezést kezdjük, mondjuk a meghívottak listájával, válasszuk ki a tanút és a koszorúslányokat is. Ezután jöhet a helyszín kiválasztása, letisztult egyszerű, vagy túlzó, csicsás helyet is könnyen találhatunk. A meghívó megtervezésénél jelöljük ki a színt, a fazont, és ha van az esküvőnek témája igazítsuk hozzá. Ha nem sajnáljuk rá az időnket és energiánkat, akár elkészíthetjük mi magunk is, ezzel jó pár forintot spórolva és személyesebbé téve az egészet.  Ha a meghívót kipipáltuk, nézzük, mondjuk a dekorációt. Ez egy olyan rész, amit eredményesebb párunkkal megvitatni, hiszen a tökéletes esküvő alapja a kompromisszum és az egyetértés.  Nagyon fontos, hogy ne erőltessük egymásra akaratainkat, kezeljük higgadtan a véleményeltéréseket, hiszen ilyen később is elő fog fordulni.

Amire nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, azok a virágok, az ültető kártyák, illetve a székhuzatok. A színek harmonizáljanak szépen egymáshoz, mert csak így érhető el a kívánt összhatás.  Érdemes ezeket nagy odaadással tervezni, hiszen a díszlet minden vendég emlékezetében megmarad. És mi az, amit nem felejtenek még el? Hát az ételt. Változatos menüt válasszunk, de mégse szálljunk el mindenféle extrákkal. A magyar emberek mind szeretik a magyar konyhát, úgyhogy ez az, amivel nem lehet mellélőni. Vegyük figyelembe az adagokat is.  A szórakoztatás sem utolsó szempont, döntsük el, hogy Dj vagy esetleg zenekar szórakoztassa vendégeinket és persze minket.

Ha ezek megvannak, készítsünk egy úgynevezett esküvői forgatókönyvet. Vázoljuk a fel a sorrendet, hogy átlátható képet kapjunk mindenről. Itt áttekinthetővé válik mi is maradt még hátra a feladatok tömkelegéből.

Megjelenés. Ugye mindenki álmodozott már arról, hogy fog festeni a nagy napon? Ilyenkor mégis olyan nehéznek tűnik mindez. A lényeg, hogy nem szabad stresszezni. Úgyis minden tökéletes lesz. Legyünk nyitottak az új felé, és ha van időnk nézzük meg a legtöbb kínálatot, hiszen így tudjuk majd kiválasztani a nekünk megfelelőt. Az igazi ruha az lesz, ami megszólít. Ügyeljünk arra, hogy a vőlegény ruhája is stílusban megegyezzen vele. A sminkesnél érdemes végiglapozni az elkészített munkáit, hogy biztosak lehessünk benne, hogy tényleges a profizmusa. Ha megtaláltuk, kérjünk is egy időpontot a próbasminkre, nehogy a ceremónia napján érjen minket kellemetlen meglepetés. Nos, ugyanez a helyzet a fodrásszal is.  Inspirálódjunk a www.pinterest.com–ról, hogy legyen elképzelésünk, hogy inkább a kontyok irányába vagy a loknik felé hajazzon.  Ha a műkörmöst is szeretnénk meglátogatni, ezekre az alkalmakra érdemesebb nude árnyalatokat, francia manikűrt esetleg babyboomert választani.

A mi kinézetünk már tökéletes, gondoljunk a többiekre is. Válasszuk ki együtt a koszorúslány és örömanya ruhákat, hiszen ezek is fontos szerepet játszanak majd. Stílusba ne különbözzön, jobb a letisztultság, egyszerűség.

Profi kezéből szeretnénk a fotókat? Akkor ideje egyeztetni. Kérjünk minél több helyről árajánlatot illetve referencia munkát. Az igényes képeket igazán jó lesz elővenni öt vagy akár 45 év múlva is.

A végére értünk a feladatoknak, persze ezeket rengeteg dologgal kilehet még egészíteni, ez mindenkinek a szíve ügye.  A tervezgetés, szervezgetés nem egyszerű feladat, de az ember erre is örömmel tekint majd vissza, hiszen egy szuper élmény.  Ha az esküvő lezajlott, már csak a nászút célját kell kiválasztani, és vár ránk a pihenés.