2024.07.18.
A terasz árnyékolás lehetőségei

A terasz árnyékolás lehetőségei

A terasz a lakás ékessége, ha fogalmazhatunk így. Ez a helyiség az, ahol szívesen megpihenünk, ahol elfogyasztjuk a kávénkat, vagy éppen egy jó könyv társaságába elvonulunk a világtól. Annak érdekében, hogy ez a kis én idő még kellemesebben teljen meg kell teremteni a körülményeket is.

És itt egészen pontosan arra gondolunk, hogy a fullasztó melegben, a nap égető sugaraival ez a töltekezés nem a legkellemesebb. Azonban, ha megfelelő az árnyékolás teraszunkon mindjárt jobban telik a töltekezés. A terasz árnyékolásának számtalan lehetősége van, ezek közül a napellenző és a pergola a legismertebb. Bár egy nagy terasz árnyékolás lehetőségei a kiterjedése miatt igen korlátoltak és költségesek, ezért sokan döntenek úgy, hogy inkább egy fix tetőszerkezettel óvják meg a kiülőt a káros napsugárzástól.

A hangulat és a stílus együtteseként a pergola számít a modern árnyékolásnak, sőt mondhatni luxuskategóriás terméke az árnyékolásnak. Minden esetben masszív és fix alumíniumváz az alapja, bioklimatikus árnyékolóként pedig lehetővé teszi, hogy úgy élvezzük alatta a szűrt napsütést vagy a teljes árnyékot, hogy közben nem kell lemondanunk a friss levegőről sem. A speciális kiegészítők révén pedig könnyedén használható tavasszal, ősszel, sőt akár télen is, hiszen egy fedett és oldalfalakkal borított kis lakrésszé alakítható.

A napellenző nagyon jó választás abban az esetben, ha kisebb költségből szeretnénk egy mozgatható árnyékolót a terasz fölé, amelynek kiterjedése nem haladja meg a néhány négyzetmétert. Előnye, hogy mind a ponyva, mind az erős keretszerkezet színe maximálisan a homlokzathoz igazítható, felszerelése nem jár különösebb bontással, és ellenáll az UV-sugárzásnak, az esőnek és a kisebb szélnek is.