2023.12.04.

Motivációs levél, karrier tanácsadás – ne legyünk idegesek az állásinterjún!

Egy jól megírt önéletrajz mellett a motivációs levél is egyre inkább divat az állást kínáló cégek részéről. Nem beszélve arról, hogy nekünk, mint munkavállalónak jó felület arra, hogy pár sor helyett egy kicsit bővebbet is kifejtsünk jövőbeni céljainkról. Kmoskó Judit mindezek mellett a karrier váltási tanácsadást is nyújt, hogy még előnyösebb helyről „induljunk” az álláskeresés folyamatába.

Újratervezés szakember segítségével

Kmoskó Judit a karrier tanácsadás folyamán egyénre szabottan segít az újratervezésben vagy épp a munka kereséshez szükséges tevékenységben. A szakember megvizsgálja önéletrajzunkat, motivációs levelünket vagy épp közreműködésével újat írhatunk. Tapasztalataival hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben betölthessük a megpályázni kívánt munkakört adott cégnél.

Állásinterjú stresszmentesen

Ahhoz hogy megkapjuk a megpályázni kívánt pozíciót még nagyok sok mindennek egyszerre kell teljesülnie. Az önéletrajzunk tartalmazzon minden fontos információt, beleértve a korábbi munkatapasztalatokat is. Fontos, hogy törekedjünk a felsorolásra, bővebb kifejtésre ott a motivációs levél, ahol a jövőbeni céljainkat is bele kell írni.

A legtöbb ember már gyomorgörcsben ég, ha meghallja az állásinterjú szót. Ne feledjük, emberek vagyunk és szintén emberek fognak interjúzni. Kmoskó Judit szerint ezt a legjobban a szimulációs és játékos gyakorlatokkal lehet a legjobban kivédeni. A szakember magyar és angol nyelven is folytat karrier tanácsadást. A leendő munkavállaló lehet friss diplomás, vagy aki épp kiégés miatt szeretne újratervezni egy másik cégnél. Mindkettőre van megoldás. Mindezek mellett érdemes gyakorolni a testbeszédet is, amely igen fontos egy céges interjún. Egy ilyen beszélgetésen az interjúztató nem a pályázó magánéletére kíváncsi, hanem készségeire és a korábban szerzett munkatapasztalataira. Ha lehet, mellőzzük a magánéletünkkel kapcsolatos dolgokat. Beszéljünk inkább a megpályázandó álláshoz tartozó témáról, vagy hogy mennyire tudunk csapatban dolgozni.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.