2024.07.19.
A nappali berendezés fortélyairól néhány szóban nappali berendezés

A nappali berendezés fortélyairól néhány szóban

Nincs is annál jobb, mint amikor a családból mindenkinek megvan a saját magánszférája, ahol nagyokat tud pihenni vagy el tud mélyülni a gondolataiban és azt teheti, amit éppen csak szeretne a négy fal között. A nappali viszont az a hely, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja. Éppen emiatt, a nappali berendezés hangulatos kiválasztásán sok múlik.

Remek beszélgetések és nagyszerű társasági élmények születnek ebben a helyiségben egy baráti összejövetel, születésnap vagy remek filmezés közben. Viszont nemcsak a társaságon múlik vagy a film minőségén, hogy milyen élményekkel maradunk az adott esemény után. Sok múlik a nappali berendezés milyenségén. Milyen az ideális nappali? Ez mindenkinek mást jelent, hiszen a változatos igényeknek hála, megannyi sziporkázó elképzelés születik azzal kapcsolatban, hogy milyen a tökéletes nappali berendezés.

Nappali berendezés – praktikum és stílus találkozása

Sok minden függ attól, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Egy dolog biztos! Zsúfolni nem túl célszerű. Amikor kiválasztjuk a nappali berendezés bizonyos darabjait, mint például a dohányzó-, ebédlőasztalt vagy a kanapét, akkor mindig figyeljünk az arányokra. Hiába a hatalmas sarokülő, ha másnak alig marad hely mellette. A díszpárnák szintén remekül mutatnak. Trükközhetünk a fénnyel is, ha úgy tetszik. Miért ne használnánk ki a világítás adta lehetőségeket? Ne zárjuk ki sötétszínű függönyökkel a beszűrődő napfényt! Minél világosabb, annál tágasabbnak tűnik. A LED fényforrások szintén új megvilágításba helyezik a kisebb tereket is. Tükröket szintén használhatunk a tér növeléséhez, ha van olyan része a nappalinak, ahol jól mutat valamelyik falon.

Néhány jópofa képpel egy dizájnos keretben nagyszerű hatást érhetünk el. A megörökített vidám pillanatok mindig jól mutatnak a nappali berendezés szempontjából. A természetet sem szabad kizárni a környezetünkből. A szobanövények olyan környezetet varázsolnak az otthonunkba, amire egyetlen nappali bútor vagy dísztárgy sem képes. Ha dúskálunk a helyben, akkor egy elegáns TV asztal sem maradhat ki a repertoárból. Ha több helyre van szükség, akkor még mindig feltehetjük a falra egy fali konzol segítségével. Játszhatunk a színekkel, a kontrasztokkal, ügyelve arra, hogy a világos árnyalatok domináljanak és ne kerekedjenek felül a sötét tónusok. Amennyiben lehet, ügyeljünk arra, hogy ne szórjuk tele a teret túlságosan méretes tároló bútorokkal. A levegősebb kialakítás sokkal felszabadítóbb érzést nyújt a nappaliban eltöltött idő során.