2024.06.15.
Egyszerűen használható fel a zsalutábla

Egyszerűen használható fel a zsalutábla

A betonöntés egy olyan feladatköz, ami rengeteget fejlődött az utóbbi évtizedekben. A modern technikai rendszereknek hála, már sokkal dinamikusabban végezhető el ez a feladat és a végeredmény kiválóan fest majd. Az előre gyártott elemek világában gyakran a helyszíneken már csak az összeszerelést végzik, de azért még mindig van rá eset, hogy bizonyos tám rendszereket helyben építenek. Ennek megvan az a bonyolultsága, hogy sok alapanyagra van szükség, amilyen többek között a zsalutábla. Gyári viszonyok között minden adott és a körülményeket tetszés szerint van esély igazítani, általában minimálisan befektetet energia mellett. Egy precíz zsaluzat kiképzése azonban időt és energiát emészt fel, nem beszélve az alkotóelemekről.

Régen ez sokkal bonyolultabb volt, gyakran különféle faanyagokat használtak, amiket helyileg barkácsoltak össze. Ezzel szemben a precízen kiképzett zsalutábla teljesen más feltételeket biztosít. Az egymás felületére, keresztirányban rétegzett nyír furnérelemezek, speciális ragasztóval vannak összedolgozva és felületük sajátos bevonatot kapott, ami víz- és főzésálló. FinPly zsalutábla struktúrájában a legmagasabb igényekhez igazodik. Lábazatok, födémek, sima látszóbeton felületeket lehet vele megalkotni.

Többféle méretben, eltérő vastagságban rendelhető. A zsalutábla igény szerint alakítható utólag. A vágása egyszerű, akárcsak az összeillesztése. Stabil kitámasztást igényel, hogy a beton nyomásának kellően ellen tartson. A peri.hu weboldalon mindent megtudhatunk róla és alkalmazásával valóságos csodák teremthetők.